ΕΣΠΑ
Η Φιλοσοφία μας

Βιώνοντας μια εποχή που όλα επαναπροσδιορίζονται και επανατοποθετούνται,
οι Εικαστικές Τέχνες θρέφονται αδρά. Ιδιαίτερα αυτούς τους καιρούς που η οικονομική ύφεση και η κρίση αξιών επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες της ζωή μας.
Η Apolyto σήμερα στέκεται αρωγός της Εικαστικής Δημιουργίας και της ελεύθερης έκφρασης της.
Είναι πολύτιμο και αναζωογονητικό για μας, να παρευρισκόμαστε και να συμμετέχουμε με το τρόπο μας, στη κύηση της εικαστικής δημιουργίας αφουγκραζόμενοι την εξέλιξη της ζωής.


Οι Εικαστικές Τέχνες λειτουργούν ως ιστορική καταγραφή, που με την ενδελεχή αποκωδικοποίηση τους, γίνονται πρίσμα καταγραφής της καθημερινότητας και των κοινωνικών συμπεριφορών, και αναδεικνύουν τα κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής.
Η μέγιστη όμως συνεισφορά της Τέχνης είναι ότι διαθέτει την πρωτοπορία της ακατέργαστης έκφρασης που μπορεί με την δυναμική του ¨αυθεντικού¨ να καταστεί σημαντική συνιστώσα στην εξέλιξη της ζωής μας. Οφείλουμε λοιπόν να της δώσουμε τη θέση που της αρμόζει.
Είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει, μέσα από μια αμφίδρομη σχέση που αναπτύσσεται στη διάρκεια της ζωής μας. Προσδίδει τα κοινωνικά, πολιτιστικά, αισθητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Προέκταση των Εικαστικών Τεχνών, η Εφαρμοσμένη Τέχνη.
Η δυναμική που μπορεί να προσδώσει στο οικοδόμημα είναι ιστορικά γνωστή.
Είναι αυτή που κατά πολύ θα συμμετάσχει στη φινέτσα, στο στυλ, στο ΄χαρακτήρα΄ ενός κτηρίου. Είναι πολλές φορές αυτή που θα το καταστήσει ξεχωριστό, μοναδικό γιατί η αυθεντική εικαστική έκφραση είναι μοναδική. Είναι αυτή που έχει καταστήσει πολλά οικοδομήματα ¨αθάνατα¨ δια μέσω της ιστορικής μνήμης και καταγραφής.

 
© 2017 Apolyto S.A. All Rights Reserved.
Μετάβαση στο περιεχόμενο