ΕΣΠΑ
Διακόσμηση Ξενοδοχειακών Χώρων

Στόχος της Απόλυτο είναι να εντάξει τη Σύγχρονη Τέχνη στο οικοδόμημα καθιστώντας την αναπόσπαστο μέρος του κτηρίου. Πεδίο λαμπρό για το εγχείρημα μας οι ξενοδοχειακοί χώροι μιας και αυτοί απαιτείται να φέρουν με σύγχρονο τρόπο στοιχεία ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά, στοιχεία δηλαδή που είναι η θρέψη της Τέχνης.
Συγκεκριμένα τα νέα ξενοδοχειακά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα θα μπορούσαν εύστοχα να διαφοροποιηθούν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, ως οφείλουν, μιας και όλα τείνουν να είναι προκλητικά ίδια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η διαφορετικότητα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά η αφορμή για να προσεγγίσουμε τα ιδιαίτερα γεωφυσικά, αρχιτεκτονικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου ώστε το Εικαστικό δημιούργημα πέρα από την αισθητική του προσφορά να ενσωματώνεται στο περιβάλλον και να προσδίδει ταυτότητα στο χώρο που το φιλοξενεί.

Αναπτύσσοντας στο εργαστήριό μας, αρχιτεκτονικές εικαστικές εφαρμογές, σε αγαστή συνεργασία με το καλλιτέχνη, τον αρχιτέκτονα και τον interior, προσδίδουμε ταυτότητα, αυθεντικότητα και κατά συνέπεια υπεραξία στο κτίσμα σε αντίθεση με τις κοινότυπες κατασκευαστικές και διακοσμητικές λύσεις που σαρωτικά ¨επιβάλλονται¨ ως τάσεις…από τις διεθνείς εκθέσεις interior. Η τέχνη για μας δεν είναι το πινακάκι με πασπαρτού και κορνίζα στο χρώμα του καναπέ αλλά οφείλει να εντάσσεται σε ένα γενικότερο σκεπτικό που στο τέλος να προσδώσει ταυτότητα και χαρακτήρα στο αρχιτεκτόνημα.

Τα περισσότερα σήμερα art hotel περιορίζονται σε αποσπασματικές τοποθετήσεις εικαστικών δημιουργημάτων, πινάκων και γλυπτών, που τις περισσότερες φορές μοιάζουν ξεκομμένα από το οικοδόμημα. Η εικαστική συνεισφορά μπορεί να προσδώσει τα μέγιστα στο οικοδόμημα όταν ενταχθεί από την αρχή στην αρχιτεκτονική μελέτη. Η Εικαστική δημιουργία δεν πρέπει να ¨τρέχει¨ στο τέλος, ως είθισται, για να καλύψει τα κενά της αρχιτεκτονικής μελέτης, αλλά πρέπει από την αρχή να καταστεί ως σημαντικός άξονας γύρω από τον οποίο θα αναπτυχθεί αυτή.

Η αμφίδρομη & ισότιμη σχέση Αρχιτεκτονικής και Εικαστικής έκφρασης είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Η Απόλυτο έρχεται να καλύψει αυτή την παθογένεια που εύκολα διαπιστώνει κανείς.
Πως
Με διάλογο της Αρχιτεκτονικής με την Εικαστική δημιουργία , κάτι αυτονόητο ακαδημαικά αλλά ξεχασμένο πρακτικά.
Ίσως η αδυναμία επικοινωνίας των 2 κοινοτήτων, Εικαστικών και Αρχιτεκτόνων, ήταν η αιτία να μην ευδοκιμούν τέτοιου είδους projects τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα τον χώρο συνάντησης τους, τον δημιουργήσαμε, έχοντας από την μία τα μέσα για την έκφραση της εικαστικής δημιουργίας και από την άλλη έχοντας τα μέσα εφαρμογής της Τέχνης μέσα στο «χώρο». Μα πάνω από όλα διαθέτουμε τους ανθρώπινους πόρους, τους ανθρώπους της Apolyto, που με την μακρόχρονη εμπειρία τους μπορούν να υποστηρίξουν τα αρχιτεκτονικά εικαστικά project με τον δέοντα σεβασμό που αρμόζει στην Τέχνη.
Σκοπός μας είναι πλέον, βλέποντας την δυναμική που έχει, αυτή η σχέση μεταξύ Εικαστικής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής, να την ενισχύσουμε.

Αρχιτεκτονικές εφαρμογές και τρισδιάστατες εικαστικές και χρηστικές κατασκευές χώρου, είναι τα μέσα για να αναδιαμορφώσουμε και να εκσυγχρονίσουν ποιοτικά τη καθημερινότητα που ζούμε. 

Η Απόλυτο σχεδιάζει παράγει και υλοποιεί μοναδικά έργα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του χώρου, καθοδηγούμενη από την αισθητική, την εργονομία, τη χρήση και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με τους εικαστικούς δημιουργούς, τους αρχιτέκτονες, τους διακοσμητές και τους κατασκευαστές. 

Η Απόλυτο όλα αυτά τα χρόνια έχει υλοποιήσει με εξαιρετική επιτυχία μια σειρά αρχιτεκτονικών εικαστικών κατασκευών σε ξενοδοχεία.
Την 30χρονη και πλέον πετυχημένη επιχειρηματική μας δράση πιστοποιούν μέσω των έργων μας, οι συνεργασίες μας με: Costa Navarino, Electra Palace, Macedonia Palace, Atlantica Hotels,  Aquagrand Hotels & Resort Lindos, Yes Hotels, Υφαντή – Fresh hotel, Dolphins Capital, Kouros Hotels &Suites Mykonos.

 
© 2017 Apolyto S.A. All Rights Reserved.
Μετάβαση στο περιεχόμενο